Φορολογικοί λόγοι

Η εισαγωγή των μετοχών ακόμη και μιας πολύ μικρής εταιρίας σε μια χρηματιστηριακή αγορά, είθισται επίσης να επιλέγεται και για φορολογικούς λόγους. Αναλυτικότερα, μια εισηγμένη εταιρία είναι σε θέση :
(α) να μεταβιβάσει τις μετοχές από τη μια γενιά στην άλλη με χαμηλότερο κόστος από αυτό που προβλέπει το συμβατικό πλαίσιο, (β) μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως πολύ-εργαλείο διεθνούς φορολογικού σχεδιασμού και
(γ) να μειώσει το κόστος μεταβίβασης υφιστάμενων μετοχών σε νέους επενδυτές.
Η συγκεκριμένη λογική, αυτής της εισαγωγής των μετοχών μιας εταιρίας σε μια χρηματιστηριακή αγορά για φορολογικούς λόγους, ήταν και αυτή η οποία οδήγησε τα τελευταία πέντε χρόνια πληθώρα αμερικάνικων εταιριών σε πραγμάτωση εισαγωγών στις Εναλλακτικές Αγορές των Ευρωπαϊκών Χρηματιστηρίων. Οι Ευρωπαίοι δείχνουν πλέον να ακολουθούν, με περισσότερο αργούς ρυθμούς, αλλά με τον ίδιο ενθουσιασμό, καθώς και σε επίπεδο Ε.Ε. πλέον έχει ξεκινήσει -με την εφαρμογή του περιουσιολογίου και της αυτόματης ανταλλαγής πληροφόρησης των δαπανών που πραγματοποιούν οι πολίτες σε όλο το φάσμα της Ένωσης- η αυστηρότερη επιτήρηση των διακινούμενων κεφαλαίων.

Γνωρίζετε ότι...

  • Στη Ρουμανία, οι μισθοί των δημοσίων υπαλλήλων καθώς και οι συντάξεις, θα παγώσουν το 2012, στα επίπεδα που βρισκόντουσαν τον Δεκέμβριο του 2011.

oxi day foundation

banner-300x250 sbNavi iOS

Newsletter Subscribe

Name:
Email:

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 18 επισκέπτες και κανένα μέλος