Άρθρα

Τελικά η βλακεία είναι όντως ανίκητη...

marketnews xaΠαρά την προηγηθείσα διαβούλευση, η χθεσινή κατάθεση στη Βουλή των φορολογικών διατάξεων που θα ισχύουν από την 1η Ιανουαρίου 2014, αποτελεί περίτρανη απόδειξη ότι η βλακεία είναι πράγματι ανίκητη.

Η αδυναμία αντίληψης των επιπτώσεων από την υποχρέωση των επενδυτών, να κρατούν βιβλία εσόδων εξόδων για την Εναλλακτική Αγορά του Χ.Α., εφόσον αυτοί πραγματοποιούν πάνω από τρεις χρηματιστηριακές πράξεις το 6μηνο στο πλαίσιό της, ορθά χαρακτηρίζεται και ως η ταφόπλακα για την ΕΝ.Α. .

Εννέα εταιρίες έχουν απομείνει να καταβάλλουν συνδρομή στο Χρηματιστήριο Αθηνών, προκειμένου να διατηρήσουν το χρίσμα του Συμβούλου στην ΕΝ.Α. . Μεταξύ των οποίων και η Εταιρία μας. Δεκατέσσερις εταιρίες είναι ήδη εισηγμένες στην αγορά και πάνω-κάτω σε αυτές, έχουν επενδύσει περισσότεροι από 1.000 μικρο-επενδυτές.

Ξεκινώντας από τους Συμβούλους. Γιατί να συνεχίσουν να παραμένουν Σύμβουλοι; Τι ελπίδες έχουν πλέον να πείσουν έναν επιχειρηματία να εισάγει τις μετοχές της Εταιρίας του στην ΕΝ.Α., από τη στιγμή που θα οφείλουν να του διευκρινίσουν ότι εάν κάποιος από τους μετόχους τους προβεί σε πάνω από 3 πράξεις το εξάμηνο θα πρέπει να γραφτεί στο (παλιό) Τ.Ε.Β.Ε. . Θα γελάσει και ο κάθε (πικραμένος) επιχειρηματίας.

Μιλώντας για τη δική μας εταιρία, δηλώνω ότι εμείςκαι επειδή ως στελέχη επιμεληθήκαμε τις δύο τελευταίες εισαγωγές στην ΕΝ.Α. πριν από τέσσερα χρόνια και λόγω της θητείας του υπογράφοντος επί μια δεκαετία στον Όμιλο της ΕΧΑΕ, θα παραμείνουμε ως Σύμβουλοι. Ακόμη και έτσι. Για συναισθηματικούς όμως λόγους και μόνο. Κάτι σα βίτσιο. Τι να κάνουμε. Άλλοι τα τρώνε στα ποτά, άλλοι στις γυναίκες, εμείς θα τα ξοδεύουμε στις συνδρομές. Οι υπόλοιποιόμως ;

Οι ήδη εισηγμένες από την πλευρά τους τι θα πρέπει να κάνουν; Πέραν του να ενημερώσουν όλους τους μετόχους τους ότι «προσέξτε τι πράξεις κάνετε γιατί θα βρεθείτε με βιβλία εσόδων εξόδων», τι τους απομένει; Η έξοδοςαπό την αγορά;

Οι χίλιοι και πλέον μέτοχοι των εταιριών αυτών, οι οποίοι πίστεψαν στις προοπτικές τους και λόγω  κρίσης αλλά και χαμηλής ορατότητας της αγοράς είναι εδώ και πολλά χρόνια μέτοχοι, θα πρέπει από δω και πέρα να προσπαθούν για το exitμε τρεις εντολές το εξάμηνο, προκειμένου να ρευστοποιήσουν την επένδυσή τους.

Βέβαια, εάν τελικά ισχύσει η συγκεκριμένη διάταξη θα πρέπει και το Χ.Α. να προσαρμοστεί ανάλογα.

Πρώτον να μετονομάσει την ΕΝ.Α. σε Ε.Χ.Α.Ε.Ε.-3.Π.ΕΞ. . Ήτοι, Εναλλακτική Χρηματιστηριακή Αγορά των Επαγγελματιών Επενδυτών των 3 Πράξεων το Εξάμηνο.Με διακριτικό τίτλο«η Αγορά για Μπούφους»..

Δεύτερον να στήσει, από ένα γραφείο ενημέρωσης επαγγελματιών επενδυτών,των τριών πράξεων το εξάμηνο, στα τοπικά παραρτήματα του Τ.Ε.Β.Ε. και των εφοριών.

Τρίτον, να βγάλει ένα επίσημο βιβλίο με τίτλο «Πως η νομοθεσία σκοτώνει μια χρηματιστηριακή αγορά», να το μεταφράσει και να το στείλει στα πανεπιστημιακά ιδρύματα ανά τον κόσμο, προκειμένου να διδάσκεται ως casestudy νομοθετικής βλακείας.

Τέταρτον να αλλάξει τον Κανονισμό των Συμβούλων σε δύο επίπεδα. Πρώτο σε αυτό του ονόματος. Αντί για «Σύμβουλοι ΕΝ.Α.» να το κάνει

«Οι Βιτσιόζοι Σύμβουλοι». Δεύτερο σε επίπεδο χρεώσεων. Αντί να τους χρεώνει ετήσιες συνδρομές να τους πληρώνει ένα ετήσιο feeπαραμονής στη λίστα, ως αποζημίωση για την προσπάθεια που θα καταβάλουν από δω και πέρα, προκειμένου να πείσουν τους υποψήφιους επιχειρηματίες.

Και βλέπουμε..

Εν τέλει, η όλη ιστορία, για να μην είμαστε και άδικοι, έχει και κάποια χρηστική αξία από πλευράς marketing. Όταν η Εταιρία μας, πέραν της ΕΝ.Α., αιτήθηκε και το χρίσμα του NominatedAdvisorστην αντίστοιχη αγορά του Χ.Α.Κ. (Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου), κάποιοι μας ειρωνεύτηκαν.

Μετά από τις τελευταίες εξελίξεις όμως, στις προσεγγίσεις μας με τους δυνητικούς πελάτες, θα είμαστε σε θέση να ξεκινάμε τη συζήτηση με ένα ανέκδοτο, προκειμένου να σπάσουμε τον πάγο. Αυτό των επαγγελματιών επενδυτών των 3 πράξεων ανά εξάμηνο στην ΕΝ.Α. .
Και μετά θα συνεχίζουμε τη συζήτηση, παρουσιάζοντάς τους την Εναλλακτική Αγορά (Ν.Ε.Α.) του Χρηματιστηρίου της Κύπρου.

 

ena

 

NeaMarketMovie EL

 

AeRO-EN-v2

oxi day foundation

banner-300x250 sbNavi iOS

Newsletter Subscribe

Name:
Email:

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 14 επισκέπτες και κανένα μέλος