Άρθρα

Στην CAMEX η μελέτη για το Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων Κύπρου

Η εταιρεία θα αναλάβει να συνθέσει το αρχικό business plan, το road map και το marketing plan για την ίδρυση του Χρηματιστηρίου Εμπορευμάτων στην Κύπρο.

Στην Capital Markets Experts ανατέθηκε η σύνθεση του αρχικού business plan, του road map και του αρχικού marketing plan για την ίδρυση του Χρηματιστηρίου Εμπορευμάτων στην Κύπρο, μετά από σχετική πρόταση που αποδέχθηκε το Συμβούλιο του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου.
Τα σχέδια για τη δημιουργία Χρηματιστηρίου Εμπορευμάτων στη μεγαλόνησο, προβλέπουν τη διαπραγμάτευση της τιμής παραδοσιακών κυπριακών προϊόντων, αλλά και την προπώληση φυσικού αερίου. Πέραν αυτών, στο πλαίσιό του, θα υπάρχει η πρόβλεψη λειτουργίας ειδικής αγοράς, μέσω της οποίας θα μπορούν να πραγματοποιούνται οι προμήθειες των υλικών, από Δημόσιους αλλά και ιδιωτικούς φορείς, γεγονός το οποίο θα βελτιώσει, τόσο τη διαφάνεια στη διαδικασία των προμηθειών, όσο και την επίτευξη χαμηλότερου κόστους λειτουργίας για τους συγκεκριμένους οργανισμούς.

AnchorΗ Capital Markets είχε ήδη παραδώσει την περασμένη άνοιξη το σχετικό Visibility Study στη Διοίκηση του Χ.Α.Κ., το οποίο είχε δομηθεί με βάση τα χαρακτηριστικά του “The A.C.E. Model”. Το ‘A.C.E. Model’ είναι ένα πρότυπο παραμετρικό μοντέλο ίδρυσης, οργάνωσης και διαχείρισης χρηματιστηρίων εμπορευμάτων, το οποίο έχει αναπτυχθεί και τεκμηριωθεί από την Capital Markets. Μέχρι σήμερα, το συγκεκριμένο μοντέλο έχει παρουσιαστεί, πέραν της Κύπρου, σε δυνητικούς επενδυτές στην Ελλάδα, το Μπαχρέιν, την ΠΓΔτΜ και τη Βοσνία, προκειμένου να εφαρμοστεί σε τοπικό επίπεδο.

Σημειώνεται ότι η δύναμη των Χρηματιστηρίων Εμπορευμάτων να διασφαλίζουν τις καλύτερες δυνατές τιμές στους παραγωγούς, να εισάγουν αδιάβλητες διαδικασίες προμηθειών και να επικοινωνούν με ασφάλεια και ταχύτητα τόσο την προσφορά όσο και τη ζήτηση τροφίμων και α΄ υλών σε διεθνές επίπεδο, έχει δημιουργήσει μια παγκόσμια τάση προς την ίδρυση και την ένταξή τους στις κεντρικές εμπορικές δομές πολλών χωρών. Η τάση αυτή μάλιστα, οδήγησε στην αρχή της περασμένης χρονιάς την Morgan Stanley και το IFC, στο να επενδύσουν σε μια κενυάτικη συμβουλευτική εταιρία με αποκλειστικό αντικείμενο την παροχή υπηρεσιών ίδρυσης χρηματιστηρίων εμπορευμάτων.

 

ena

 

NeaMarketMovie EL

 

AeRO-EN-v2

oxi day foundation

banner-300x250 sbNavi iOS

Newsletter Subscribe

Name:
Email:

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 5 επισκέπτες και κανένα μέλος