ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ

Τα Βαλκάνια αποτελούσαν πάντοτε το ιστορικό βάθος του Ελληνισμού και δή του ελληνικού επιχειρείν.
Σήμερα δραστηριοποιούνται στις χώρες της Βαλκανικής περισσότερες από 14.000 επιχειρήσεις ελληνικών συμφερόντων και οι τελευταίες εξελίξεις τόσο σε φορολογικό όσο και σε δημοσιονομικό επίπεδο στη χώρα μας, έχουν στρέψει ακόμη περισσότερο το ενδιαφέρον των ελληνικών εταιριών στην εξωστρεφή ανάπτυξη με κυριότερο χώρο δράσης και πάλι τα Βαλκάνια.
Η περιοχή βόρεια των συνόρων μας, αθροίζει περισσότερα από 50 εκατομμύρια καταναλωτών με διαρκώς αυξανόμενο βοιωτικό επίπεδο, παρουσιάζει ευνοϊκά φορολογικά και επενδυτικά κίνητρα, χαμηλά κόστη παραγωγής και ημερομίσθια, ενώ σε αρκετές περιπτώσεις υφίσταται σημαντική διασφάλιση έναντι του νομισματικού κινδύνου.
Η Εταιρία μας είναι απόλυτα εξειδικευμένη στο χώρο της Βαλκανικής και πέρα από τη στείρα γνώση των επί μέρους νομοθεσιών, είναι σε θέση να γνωρίζει τις επί μέρους νοοτροπίες, την τοπική επιχειρηματική κουλτούρα, τους κινδύνους, τους κατά τόπους decision makers, τους τρόπους και τους κλάδους δραστηριοποίησης με ευνοϊκές προοπτικές και πάνω από όλα μπορεί να αποτελέσει τον τοπικό σας σύμμαχο, οδηγό και σύμβουλο σε κάθε επενδυτική σας κίνηση στην ευρύτερη περιοχή.

Γνωρίζετε ότι...

  • Το Φεβρουάριο του 2002, η Αργεντινή κήρυξε στάση πληρωμών σε $155 δις δημοσίου χρέους. Όταν έγινε αυτή η στάση πληρωμών, το χρέος προς το ΑΕΠ της χώρας αυτής ήταν 65%. Μετά από τη στάση πληρωμών και λόγω της υποτίμησης του νομίσματος, το χρέος ανέβηκε στο 150% του ΑΕΠ. Στους επόμενους μήνες, το εθνικό νόμισμα υποτιμήθηκε κατά 70% σε σχέση με το δολάριο. Το ΑΕΠ συρρικνώθηκε κατά 11% το 2002 και το βιοτικό επίπεδο επέστρεψε στα επίπεδα του 1968. Η ανεργία σκαρφάλωσε στο 25%, και σε μερικούς μήνες, το 60% του πληθυσμού βρέθηκε κάτω από το όριο της φτώχειας. Σήμερα μετά από 9 χρόνια, το ποσοστό του πληθυσμού που είναι κάτω από το όριο της φτώχειας έχει μειωθεί στο, προ της κρίσεως, επίπεδο του 18%.

oxi day foundation

banner-300x250 sbNavi iOS

Newsletter Subscribe

Name:
Email:

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 9 επισκέπτες και κανένα μέλος

Facebook
Follow Us
Linkedin
Delicious
RSS