Η εισαγωγή των μετοχών μια εταιρίας σε κάποια χρηματιστηριακή αγορά επιβάλλεται στο σημερινό παγκοσμιοποιήμενο περιβάλλον για πολλούς λόγους. Αναλυτικότερα :

Διαρκής Αποτίμηση

Η εισαγωγή μιας μετοχικής αξίας σε μια χρηματιστηριακή αγορά, δίνει το πλεονέκτημα στην ίδια την εταιρία της λειτουργίας ενός μηχανισμού αποτίμησης της αξίας της, η οποία μάλιστα καθίσταται μέσω των παγκόσμιων δικτύων χρηματοοικονομικής πληροφόρησης ορατή στην παγκόσμια επενδυτική κοινότητα.

Διαβάστε περισσότερα: Διαρκής Αποτίμηση

Οικονομική Μηχανική

Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις όπου πολλές εταιρίες αναγκάζονται, είτε να καταγράψουν ζημίες στους μητρικούς τους ισολογισμούς, είτε να μην είναι σε θέση αν αποτιμήσουν ορθά τις συμμετοχές τους, διατηρώντας έτσι αφανείς υπεραξίες, οι οποίες δεν μπορούν να αποτυπωθούν στις οικονομικές τους καταστάσεις, να επηρεάσουν θετικά τους δείκτες τους και

Διαβάστε περισσότερα: Οικονομική Μηχανική

Ενίσχυση αξιοπιστίας

Ειδικότερα για τις εταιρίες που κινούνται στους κλάδους :

  1.   των λιανικών πωλήσεων,
  2.   των παραγόμενων προϊόντων για το ευρύ καταναλωτικό κοινό,

    Διαβάστε περισσότερα: Ενίσχυση αξιοπιστίας

Φορολογικοί λόγοι

Η εισαγωγή των μετοχών ακόμη και μιας πολύ μικρής εταιρίας σε μια χρηματιστηριακή αγορά, είθισται επίσης να επιλέγεται και για φορολογικούς λόγους. Αναλυτικότερα, μια εισηγμένη εταιρία είναι σε θέση :
(α) να μεταβιβάσει τις μετοχές από τη μια γενιά στην άλλη με χαμηλότερο κόστος από αυτό που προβλέπει το συμβατικό πλαίσιο,

Διαβάστε περισσότερα: Φορολογικοί λόγοι

Περισσότερα Άρθρα...

  1. Εύρεση κεφαλαίων

Γνωρίζετε ότι...

  • Στην Αίγυπτο θεωρείται προσβολή εάν κατά την επίσκεψή σου στο γραφείο κάποιου τοπικού υποψήφιου συνεργάτη, πελάτη κ.ο.κ. καθίσεις απέναντί του σταυροπόδι. Πολύ δε περισσότερο εάν η συγκεκριμένη στάση λάβει χώρα σε γραφείο κρατικού αξιωματούχου.

oxi day foundation

banner-300x250 sbNavi iOS

Newsletter Subscribe

Name:
Email:

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 16 επισκέπτες και κανένα μέλος