Ελληνικό know-how για το χρηματιστήριο του Ιράν

Η έξοδος του Ιράν από την διεθνή απομόνωση και η άρση των πολυετών διεθνών κυρώσεων που είχαν επιβληθεί δεν άνοιξε διάπλατα σε χώρες και επιχειρηματικούς κολοσσούς το δρόμο για την αναζήτηση συνεργασιών και ευκαιριών στους τομείς της ενέργειας, της αυτοκινητοβιομηχανίας, των υποδομών-κατασκευών, των αερομεταφορών, της φαρμακοβιομηχανίας ή των πρώτων υλών, μεταξύ άλλων, αλλά και των... χρηματιστηρίων.

Στο πρόσφατο ταξίδι του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην Τεχεράνη ο οποίος συνοδευόταν από ευρύ κυβερνητικό κλιμάκιο αλλά και από εκπροσώπους επιχειρήσεων, δημιουργήθηκαν προϋποθέσεις δραστηριοποίησης στη χώρα ελληνικών εταιρειών. Πέραν των ευκαιριών που αναζητούν μεγάλοι εγχώριοι όμιλοι, για τους οποίους έγραψε το Capital.gr , μια ελληνική εταιρεία χρηματοοικονομικών συμβούλων, η Capital Markets Experts (CAMEX), που μετρά μόλις 4 χρόνια ζωής, έχει ήδη καταφέρει να ανοίξει δίαυλο επικοινωνίας με την Ιρανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς με στόχο να παρέχει συμβουλευτικές υπηρεσίες για τον εκσυχρονισμό του πλαισίου λειτουργίας της ιρανικής εποπτικής αρχής.

Στο πλαίσιο της σχετικής διαδικασίας, η CAMEX με έδρα στη Θεσσαλονίκη διεκδικεί το συγκεκριμένο project, το οποίο βρίσκεται ήδη στο στάδιο της αξιολόγησης. Ήδη από το 2015 τα στελέχη της εταιρείας με επικεφαλής τον εντεταλμένο σύμβουλο Βασίλης Μάργαρης, ο οποίος μεταξύ άλλων είχε διατελέσει επί 10 χρόνια Γενικός Διευθυντής του Χρηματιστηριακού Κέντρου Θεσσαλονίκης, καλλιέργησαν το έδαφος προκειμένου η CAMEX να συμπεριλαμβάνεται στους υποψηφίους για την ανάληψη έργων για λογαριασμό της ιρανικής κεφαλαιαγοράς.

Η παρουσία της εταιρείας σε νέες, υποσχόμενες αγορές ξεκίνησε σχεδόν από την αρχή της δραστηριότητάς της. Πέραν των γραφείων που διατηρεί σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, η CAMEX διαθέτει συνδεδεμένους οργανισμούς στη Σόφια, το Μπαχρέιν, το Αμπού Ντάμπι, τη Βαρσοβία, το Βουκουρέστι και τις Βρυξέλλες. Η εταιρεία χρηματοοικονομικών συμβούλων και συμβούλων στρατηγικής είναι σήμερα πιστοποιημένη από τέσσερα χρηματιστήρια της Ε.Ε. και πιο συγκεκριμένα, της ρουμανικής AeRO market, της ΕΝ.Α. του Χ.Α., της Ν.Ε.Α. του Χρηματιστηρίου της Κύπρου και του Χρηματιστηρίου Εμπορευμάτων της Μπρατισλάβα.

Να σημειωθεί, τέλος, πως το ιρανικό Χρηματιστήριο είναι σήμερα είναι το πέμπτο σε μέγεθος στη Μέση Ανατολή, και βρίσκονται σε λειτουργία τέσσερις αγορές, για τις επιχειρήσεις μεγάλης κεφαλαιοποίησης, για τα Mid-caps και start ups, μια αγορά για την ηλεκτρική ενέργεια, ενώ λειτουργεί και χρηματιστήριο εμπορευμάτων.

oxi day foundation

banner-300x250 sbNavi iOS

Newsletter Subscribe

Name:
Email:

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 4 επισκέπτες και κανένα μέλος