Άρθρα

Πρωτιά για την CAMEX στην κατάταξη συμβούλων εισαγωγής στο ΧΑΚ

xak

Η Capital Markets Experts (Camex)  καταλαμβάνει πλέον την 1η θέση στην κατάταξη συμβούλων εισαγωγής, σε ενεργό πλήθος εισηγμένων εταιριών στη ΝΕΑ (Νέο-αναπτυσσόμενων Εταιριών Αγορά) του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου, τη 2η θέση σε ενεργό πλήθος μετοχών και ομολόγων που διαπραγματεύονται στην αγορά και τη 2η θέση στην κατάταξη συμβούλων εισαγωγής, σε ύψος ονομαστικής κεφαλαιοποίησης των μετοχών, κατέχοντας το 11% της συνολικής αγοράς.

Μετά και από την τελευταία εισαγωγή των μετοχών της εταιρίας Δ. & Σ. Αναστόπουλος Α.Ε., η ελληνικη εταιρεία χρηματοοικονομικών συμβούλων μετράει πέντε εισαγωγές εταιριών, ενώ εκκρεμεί άλλη μία (έκτη), για την οποία έχει ήδη κατατεθεί ο φάκελος εισαγωγής. Στο πλαίσιο της ΝΕΑ έχουν αδειοδοτηθεί συνολικά 47 σύμβουλοι εισαγωγής, ενώ διαπραγματεύονται 56 τίτλοι 52 εταιριών, με συνολική ονομαστική κεφαλαιοποίηση 592 εκατ. ευρώ.

ternaΑπό τους 47 συμβούλους, οι 45 είναι κυπριακά νομικά πρόσωπα, 1 αγγλικό και 1 ελληνικό (η Capital Markets Experts), όμως από το σύνολό τους, οι 18 μόνο έχουν πραγματοποιήσει κάποια εισαγωγή τίτλου.

Η Capital Markets Experts είναι μια ελληνική εταιρεία χρηματοοικονομικών συμβούλων, που μετρά μόλις 4 χρόνια ζωής. Ιδρύθηκε στη Θεσσαλονίκη με επικεφαλής τον εντεταλμένο σύμβουλο Βασίλης Μάργαρη, ο οποίος, μεταξύ άλλων, είχε διατελέσει επί 10 χρόνια Γενικός Διευθυντής του Χρηματιστηριακού Κέντρου Θεσσαλονίκης.

Πέραν των γραφείων που διατηρεί σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, η CAMEX διαθέτει συνδεδεμένους οργανισμούς στη Σόφια, το Μπαχρέιν, το Αμπού Ντάμπι, τη Βαρσοβία, το Βουκουρέστι και τις Βρυξέλλες. Η εταιρεία χρηματοοικονομικών συμβούλων και συμβούλων στρατηγικής είναι σήμερα πιστοποιημένη από τέσσερα χρηματιστήρια της Ε.Ε. και πιο συγκεκριμένα, της ρουμανικής AeRO market, της ΕΝ.Α. του Χ.Α., της Ν.Ε.Α. του Χρηματιστηρίου της Κύπρου και του Χρηματιστηρίου Εμπορευμάτων της Μπρατισλάβα.

 

ena

 

NeaMarketMovie EL

 

AeRO-EN-v2

oxi day foundation

banner-300x250 sbNavi iOS

Newsletter Subscribe

Name:
Email:

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 6 επισκέπτες και κανένα μέλος